Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 839 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Eén op de vijf jongeren in de schulden

Dinsdag 23 september 2014 - Tara Stokdijk

Dinsdag kwam Nibud met onderzoeksresultaten waar uit bleek dat één op de vijf jongeren tussen de 18 en 24 jaar een betalingsachterstand heeft. Dit gaat vaak om betalingsachterstanden bij de Belastingdienst, boetes, telefoonrekeningen en ander soort rekeningen die zij niet kunnen betalen.

Ruim 1500 jongeren deden mee aan het onderzoek. Relatief veel jongeren hebben een betalingsachterstand en dit terwijl zij dan nog maar net zelf financieel verantwoordelijk zijn. Nibud vindt het erg zorgwekkend dat zoveel jongeren al schulden hebben. Zij vinden het van belang dat jongeren hier betere voorlichting over krijgen en dat ze beter snappen wat lenen inhoudt.

Elf procent van alle jongeren geeft aan vaak geld tekort te hebben. Bij twintig procent van de jongeren van achttien jaar of ouder gaat dit om een betalingsachterstand van 2500 euro of meer. Van alle ondervraagden geeft zeventien procent aan dat ze wel eens wat van familie, vrienden of de bank lenen.

Bron: Nu.nl