Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 813 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Helft jongeren vindt bijdragen aan maatschappij belangrijker dan hoog salaris

Donderdag 12 maart 2015 - Sven de Haas

Onderzoek van het adviesbureau Globel Tolerance heeft aangetoond dat 62% van de jongeren het belangrijk vindt om te werken voor een bedrijf dat een positieve bijdrage levert aan de maatschappij. 50% van de jongeren geeft aan dit zelfs belangrijker te vinden dan een hoog salaris. 53% gaf aan harder te werken, als de organisatie waar zij werken bijdraagt aan een prettige samenleving.

Dit geeft aan dat jongeren niet langer werken om slechts geld te verdienen. Mensen helpen, een beter milieu creren en veiligheid op straat zijn voorbeelden van een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Van alle mensen die willen werken heeft 42% aangegeven voor een maatschappelijk verantwoord bedrijf te werken. Bij jongeren ligt het percentage dus boven het gemiddelde.

Bron: globaltolerance.com