Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 812 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Lichte stijging werkgelegenheid in Eurozone en Europese unie

Dinsdag 17 maart 2015 - Sven de Haas

De werkgelegenheid in de eurozone is in het 4e kwartaal van 2014 met 0,9% toegenomen ten opzichte van het 4e kwartaal van 2013. Ook nam de werkgelegenheid met 0,1% toe ten opzichte van het 3e kwartaal van 2014. De werkgelegenheid van Nederland lag 0,6% hoger dan de werkgelegenheid in het vierde kwartaal van 2013 en 0,4% hoger dan het 3e kwartaal van 2014.

Hiermee zit Nederland boven het Europese gemiddelde. De landen met de hoogste toename waren Letland en Spanje met 0,7% ten opzichte van het 3e kwartaal.

Echter betekent dit niet dat de werkgelegenheid in alle landen van de Europese Unie gestegen is. Een aantal landen moesten zelfs genoegen nemen met een daling. Portugal heeft te maken met de grootste daling. De werkgelegenheid tussen het 3e en 4e kwartaal van 2014 daalde met maar liefst 1,4%. Ook Cyprus, Polen, Itali๋ en Malta zagen de werkgelegenheid dalen.

Deze cijfers zijn gebleken uit onderzoek van de Europese Commissie.

Bron: Ec.Europa.eu

Trefwoorden: Werkgelegendheid Europa