Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 815 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Mannen verdienen meer dan vrouwen ondanks matigere schoolprestaties

Donderdag 28 mei 2015 - Sven de Haas

Ondanks dat vrouwen gemiddeld beter presteren op school, gaan mannen vaak meer geld verdienen wanneer zij eenmaal de arbeidsmarkt betreden. Dit is gebleken uit een onderzoek van het CBS.

Op het moment dat kinderen de middelbare school betreden ontstaat er een groot verschil tussen de prestaties van jongens en meisjes. Meisjes maken vaker hun school af en gaan vaker studeren. Ook het aantal jongeren dat jeugdzorg ontvangt ligt bij meisjes veel lager dan bij jongens. De gemiddelde klas in het ‘speciaal onderwijs’ bestaat voor ongeveer driekwart uit mannen.

Opvallend is dat de prestaties van mannen beter zijn dan die van vrouwen wanneer zij de arbeidsmarkt betreden. Mannen hebben vaker een fulltime baan en verdienen gemiddeld meer dan vrouwen. Ze zijn dan ook vaker economisch zelfstandig.

Mannen en vrouwen die voltijd werken hebben wel even vaak een managersfunctie.

Bron: CBS.nl

Trefwoorden: Vrouwen Mannen Geld Prestaties