Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 842 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten

Poll: Gebruik jij social media voor het zoeken naar een bijbaan?

Donderdag 7 juni 2012 - Ilona Zoomer

De afgelopen maanden hebben de bezoekers van Zoekbijbaan.nl weer kunnen stemmen op de pol. Het antwoord was simpel, ja of nee. De vraag: gebruik jij social media voor het zoeken naar een bijbaan?

Onder social media verstaan wij netwerken zoals Facebook, Twitter, Hyves en LinkedIn. De antwoorden zoals jullie die gegeven hebben, zijn als volgt: 57% van de respondenten zegt wel social media te gebruiken tijdens de banenjacht, een simpel rekensommetje leert ons dat 43% dus geen gebruik maakt van de sociale netwerken.
Niet alleen het professionele netwerk LinkedIn kan nuttig zijn voor het zoeken naar een (bij)baan. Het kan zomaar zijn dat er via Facebook en Twitter leuke vacatures voorbijkomen. Bijvoorbeeld hier. Of hier. Geen reden om het niet te gebruiken dus!

De poll van Zoekbijbaan.nl is ingevuld door 202 bezoekers.