Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 804 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Stevige daling aantal faillissementen in eerste kwartaal 2015

Vrijdag 3 april 2015 - Sven de Haas

Het aantal faillissementen in het eerste kwartaal van 2015 is flink gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. Vorig jaar gingen 2.701 bedrijven failliet terwijl er dit jaar 2.179 bedrijven failliet gingen. Dit is een daling van 19,33 procent.

Vooral het aantal ZZP’ers dat failliet ging is sterk afgenomen. Het afgelopen kwartaal gingen 248 eenmanszaken failliet. Vorig jaar waren dat er 346, wat neer komt op een daling van 28,3 procent. Van alle eenmanszaken in Nederland is 95 procent ZZP’er. Dit blijkt uit cijfers van Faillissementsdossier.nl.    

Kredietverzekeraar Atradius verwacht dat het aantal faillissementen dit jaar met 15% afneemt. Daarmee is ligt het aantal nog steeds 42 procent hoger dan in 2007, een jaar voor de economische crisis uitbrak.

Bron: Nu.nl

Trefwoorden: Zzp Faillissement