Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 812 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns

Werk vinden verloopt moeizaam voor schoolverlaters

Maandag 13 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Jongeren die vroegtijdig gestopt zijn met school hebben vaak moeite met het vinden van een baan. Dit komt niet alleen omdat zij geen opleiding hebben gevolgd, maar ook zijn zij vaak te kritisch en hebben zij niet te juiste houding en realiteitszin.

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt van Randstad zegt hierover: ‘Jongeren zijn net iets te kieskeurig. Zij schetsen voor zichzelf een droombaan, maar realiseren zich niet dat je hiervoor een tijd op weg moet zijn.’

Een netwerk dat ze aan een baan kan helpen hebben de schoolverlaters meestal ook niet. Social media gebruiken zij voor hun vrienden, niet voor het zoeken van een baan. Ook de sollicitatievaardigheden, die zij op school zouden moeten leren, zijn vaak onder niveau. Op dit moment zijn er 114.000 jongeren op zoek naar een baan , zo’n 14,3 procent.

Bron: Volkskrant