Op Zoekbijbaan.nl kun je direct zoeken in 628 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale bijbaan en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Zoekbijbaan.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Bijbaan FNV Jong zoekt nieuw bestuur in Amsterdam !

02 februari 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Bijbaan gegevens

Locatie(s): » Amsterdam !
Soort werk: » Staf / Advies / Consultancy
Branche: » Overige
Dienstverband: » Tijdelijk werk
Bruto uurloon: » Onkostenvergoeding
Land: » Nederland
   

Omschrijving bijbaan

FNV Jong zoekt nieuw bestuur!

Ben jij dé belangenbehartiger voor jongeren op de arbeidsmarkt? En kun jij voor de noodzakelijke vernieuwing en verjonging binnen de vakbeweging zorgen? Heb je visie en kun je jongeren bereiken met jouw verhaal? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Per 1 juni 2017 is FNV Jong op zoek naar een nieuw bestuur. Dit bestuur werkt samen met een enthousiast team van jonge medewerkers en probeert de positie van jongeren op het gebied van werk & inkomen te verbeteren. Het bestuur van FNV Jong heeft een zittingstermijn van 2 jaar en je besteedt ongeveer 1 dag per week aan je werkzaamheden voor FNV Jong. 

Wat doet FNV Jong?

FNV Jong is dé belangenbehartiger voor jongeren die hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt. Dit doen we door jongeren individueel te helpen met vragen over werk & inkomen, maar ook door de belangen van jongeren landelijk  te behartigen.  Wij vertegenwoordigen jongeren binnen de vakbond, in de media en in de politiek. Ook voeren we campagne op jongerenthema’s zoals de campagne van Young & United. Belangrijke thema’s zijn het jeugdloon, onderwijs, 0-urencontracten en jeugdwerkloosheid. Daarnaast wil FNV Jong dat jongeren zelf op belangrijke posities zitten. We organiseren projecten waarin jongeren een stoomcursus krijgen in belangrijke thema’ s. Met deze projecten zorgen we onder andere voor verjonging in pensioenfondsen, vernieuwing van de medezeggenschap en de verbinding van jongeren binnen de vakbond.

Functies

Voorzitter

De voorzitter is de verbindende factor in het bestuur. Het is belangrijk dat je de stem van de achterban goed weet te vertegenwoordigen en dat jongeren zich goed met jou kunnen identificeren. Netwerken is je tweede natuur. Je bent pro-actief, verbaal sterk en in staat om ingewikkelde onderwerpen te vertalen naar simpele en kernachtige boodschappen. Je kunt je inleven in alle soorten jongeren.

In het bestuur ben je een goede luisteraar en in staat om te vertrouwen op de kennis van je medebestuursleden. Als voorzitter kun je niet alles en ligt de echte expertise vaak bij anderen in je team. Waar je extern vaak een dominante positie krijgt toebedeeld moet je intern juist een echte teamplayer zijn.

Secretaris

De secretaris is het eerste aanspreekpunt voor de leden. Ledenactiviteiten en vergaderingen organiseer jij. Daarnaast sta je in nauw contact met de vrijwilligers van FNV Jong. Je bent een goede organisator en bent communicatief sterk. Je bent de spin in het web van het bestuur en in staat om met meerdere projecten tegelijkertijd bezig te zijn. Naast je secretaristaken heb je net als een algemeen bestuurslid nog je eigen beleidsportefeuille.

Algemeen Bestuurslid (meerdere posities)

Als algemeen bestuurslid ben je in staat om met meerdere grote en kleine projecten tegelijkertijd bezig te zijn. Je bent in de eerste plaats een doener. De leden van FNV Jong verwachten veel van het bestuur en jij kunt als geen ander omgaan met deze druk. Je bent als bestuurslid dan ook een echte teamplayer met een groot gevoel voor sociale verhoudingen. Je vind het niet erg om verschillende uithoeken van het land te bezoeken en bouwt graag mee aan een actieve organisatie.

Elk bestuurslid moet er rekening mee houden dat hij/zij zowel interne als externe taken krijgt. Zo krijgt iedereen zijn/haar eigen beleidsdossiers maar het komt ook voor dat meerdere bestuursleden met hetzelfde onderwerp bezig zijn. Hieruit blijkt het belang van onderlinge samenwerking en loyaliteit. Heldere communicatielijnen en flexibiliteit binnen het bestuur zijn daarom ook van groot belang.

What’s in it for me?
  • Je doet bestuurservaring op bij de meest invloedrijke jongerenorganisatie van Nederland.
  • Werken in een jong, energiek en dynamisch team.
  • De kans om de stem van jongeren te zijn binnen de grootste vakbond van Nederland.
  • Mogelijkheden om je netwerk te vergroten.
  • Onkostenvergoeding en een eventuele mogelijkheid voor een vrijwilligersvergoeding (afhankelijk van jouw persoonlijke situatie).
   

Vereisten

Wie zoeken we?

Het  bestuur is  het gezicht van de organisatie en de verbindende factor met Young & United en de FNV. Als bestuurslid kun je goed communiceren en de boodschap van FNV Jong overtuigend brengen. Je hebt strategisch inzicht en kunt ideeën en theorie goed vertalen naar de praktijk. Als bestuurslid is het daarom belangrijk om praktisch en gestructureerd te kunnen werken. Het bestuur van FNV Jong staat voor hard werken en veel plezier, veel doen en veel bereiken . Uiteraard is er ruimte voor eigen ideeën, maar bestuursleden dragen te allen tijde de visie van FNV Jong en haar leden naar buiten toe uit. Tot slot kun je enthousiasmeren en motiveren als geen ander!

Interesse? Solliciteer vandaag nog via dit platform door op de solliciteer direct button te klikken!

 

Trefwoorden

bestuur  voorzitter  secretaris  algemeen bestuur  jongeren  

Minimaal opleidingsniveau: » MBO
Studierichting(en): » Maakt niet uit
» Onderwijs | Taal | Cultuur | Kunst
Minimum leeftijd: » 18 jaar
Minimum aantal dagen per week: » 1 dag
Beschikbaarheid: » Door de week ('s avonds / 's nachts)
» Door de week (overdag)
» Weekend ('s avonds / 's nachts)
» Weekend (overdag)
Verplichte dag: » Geen verplichte dagen.
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
FNV Jong is de jongerenvakbond van de FNV. Wij komen op voor de belangen van jongeren die een bijbaan hebben, stage lopen of net klaar zijn met hun opleiding. Zo helpen wij bijvoorbeeld bij problemen op de werkvloer, geven juridisch advies, doen cv- en contract checks en helpen je met loopbaancoaching.

Belangrijke thema’s zijn daarnaast het verminderen van de jeugdwerkloosheid, het verhogen van de minimumjeugdlonen en het zorgen voor betere stages tegen eerlijke vergoedingen.

FNV Jong helpt je bij je eerste stappen op de arbeidsmarkt!Bedrijfsnaam: FNV Jong
Plaats: Amsterdam - Waar ligt dit?

FNV Jong

Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw bijbaan

Bijbanen in de omgeving van Amsterdam !

Bijbaan Scooter-Bezorger (Per Direct)
Amsterdam
Media tech freak
Amsterdam
Accountmanager Binnendienst
Amsterdam
Activiteiten Begeleider
Amsterdam
Begeleiden webinars
Amsterdam