4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichten


12 Grootste ergernissen op het werk

Maandag 10 september 2012 - Merely van der Drift

Werk. Je hebt de baan van je leven, maar je collega’s krijg je erbij, net zoals je werkplek. Je moet er maar leren leven. Helaas zijn er toch nog wel wat irritaties op de werkvloer. Wij hebben een top 12 opgesteld. Inclusief eigen ervaring natuurlijk.

1. Een ander het werk laten doen
Een veel gezegd zinnetje: Kan jij dit even doen? Ik snap er namelijk niks van. Jij vindt het lullig om nee te zeggen, zodat je eindigt met een stapel werk. Die collega? Die is gewoon op tijd naar huis gegaan, terwijl jij weer op het werk mag eten.

2. Niet hard werken
Een collega die al het werk op jou afschuift, zie ook wel punt 1, of gewoon niks doet. Beetje rondhangen en praten met elke andere collega. Ook facebook, twitter of andere nutteloze sites zie je voorbij komen en z’n telefoon gaat constant af. Terwijl iedereen zich kapot werkt voor een deadline, rookt hij nog een sigaretje.

3. Roddelen
Heb je niks nuttigs te vertellen, dan ga je toch lekker roddelen. Bij de koffieautomaat of tijdens de pauze gebeurt dit het meeste.

4.collega's die 'ziek'  of 'overspannen' zijn en op facebook foto's plaatsen wat voor leuke dingen ze de afgelopen dagen gedaan hebben.

5. Slijmen bij de baas
Alles voor een promotie

6. Onhygiënisch

7. Te veel privézaken regelen
Even een telefoontje naar huis plegen is echt niet heel erg. Even met je telefoon zitten ook niet en hetzelfde geldt voor internet. Dit moet natuurlijk niet ten koste gaan van je werk. Zoals het gezegde ook wel luidt: Houd privé en werk gescheiden. Dat snapt helaas niet iedereen

8. Koppige collega’s
Kritiek moet je positief zien. Toch heb je altijd van die collega’s die hun fouten niet willen toegeven.

9. Niet genoeg frisse lucht
Heel de dag op kantoor zitten, met de ramen gesloten is niet fijn. De meeste willen dan ook graag frisse lucht, maar er zijn altijd collega’s die het koud hebben waardoor de ramen weer gesloten moeten worden.

10. te oplettende baas
Niet is irritanter dan een baas die voordurend op je lip zit.

11. 'grappige' emails met filmpjes over en weer sturen, tot vervelens toe.

12. Kinderachtig gedrag
met propjes/paperclips gooien ( of andere dingen ), elkaar opsluiten, nep telefoontjes plegen en zie punt 11.

 

Mijn geweldige lieftallige collega’s hadden nog een punt 13. Stagiaires. En dan vooral de vrouwelijke. Uiteindelijk moeten ze niet zeuren. Stagiaires ruimen namelijk op en halen drinken voor de rest. Wanneer we er niet zouden zijn, vervelen ze zich ook maar zo.