3.939 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


3 belangrijke sollicitatietips voor vrouwen

Dinsdag 27 september 2016 - Gast

Een sollicitatiegesprek is natuurlijk een spannende gebeurtenis. Je wilt graag goed voor de dag komen, omdat je indruk wilt maken op (wellicht) jouw volgende werkgever. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar je moet oppassen dat je niet doorslaat. Het belangrijkste is dat je vooral jezelf blijft en sympathiek overkomt. Toch kan wat extra aandacht aan de uiterlijke verzorging geen kwaad. Aan de hand van volgende drie tips willen we jou helpen om helemaal tiptop op een sollicitatiegesprek te verschijnen zodat ze niet meer om jou heen kunnen.

1.      Verzorgde nagels

Vrouwen hechten over het algemeen veel waarde aan verzorgde nagels. Tijdens een sollicitatiegesprek wordt dit dan ook zeer gewaardeerd, want vaak is het een teken dat je goed voor jezelf zorgt en goed bij anderen wilt overkomen. Zorg er daarom dus voor dat je nagels mooi naturel zijn of een passende kleur nagellak op hebt. Belangrijk is dat je geen extreme kleuren gebruikt, want het moet niet teveel opvallen. Het moet bij jouw persoonlijkheid passen en ervoor zorgen dat anderen er ook van opfleuren. Verder moet je ook niet aan komen zetten met afgebeten nagels, want dat kunnen ze denken dat je zenuwachtig en onvoorbereid bent.

2.      Passende make-up

Net als bij de nagels moet je ervoor zorgen dat ook niet doorslaat in het dragen van make-up. Een passende lipstick,  een beetje mascara of wenkbrauwverzorging is in dit geval  al genoeg om goed voor de dag te komen. Daarnaast mag je ook best een aangename parfum opspuiten zodat je ook nog eens lekker ruikt. Zorg dus dat je het in toom houdt en niet overdrijft als het gaat om het dragen van make-up

3.      Geschikte kleding          

Uiteraard hoort geschikte kleding ook bij een sollicitatiegesprek. Misschien vind je wel dat je geen mooie kleding hebt om aan te trekken naar gesprek. In dat geval kan je nog even snel wat nieuws shoppen, zodat je alsnog een passende outfit aankunt. Belangrijk is dat je kleding aantrekt waar je jezelf prettig in voelt en die ook nog eens netjes overkomt. Ga in ieder niet te sexy gekleed, want dat kan verkeerd overkomen.

Wanneer je deze tips hanteert, word je hoe dan ook aangenomen bij jouw volgende functie!