4.994 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


3 merken waarvan jij niet wist dat ze een endorsed identiteit bezitten

Vrijdag 15 december 2017 - Yvo

Een gangbare manier van een bedrijf runnen is het hebben van een of meerdere dochterondernemingen. Dit houdt in dat het ene bedrijf de baas is over de andere maar dat ze nog wel haar eigen naam hebben gehouden. Endorsed identiteit wordt dit ook wel genoemd als identiteitsstructuur. Nu is het niet altijd direct af te zien aan het bedrijf of ze eigenaar is van een ander bedrijf of dat dit niet het geval is. Maar als jij nou wilt weten welke bedrijven een aparte eigenaar hebben dan zou ik even verder lezen.

Whiskas
Whiskas is een bekend kattenvoermerk dat al jaren in de winkels ligt. Maar de eigenaar van dit bedrijf is bekend in een heel ander segment. Candybar merk Mars is namelijk de eigenaar van het katten- en hondenvoermerk. En dat niet alleen want Mars bezit in Nederland vrijwel alle concurrenten op candybar gebied zoals Twix, Snickers, Maltesers en zelfs Skittels.
Bol.com
Bol.com werd in 2012 overgenomen door een grote investeringsgroep waar nog meer bedrijven onderdeel van zijn. Ahold bv had namelijk 350 miljoen euro over voor bol.com. En dit bedrijf is onder andere eigenaar van de Belgische supermarktketen Delhaize, maar ook onze eigen Nederlandse Albert Heijn en Gall&Gall.
Zilveren kruis
De eigenaar van zorgverzekeraar Zilveren kruis is doorgaans iets bekender bij het grote publiek. Dat is namelijk Achmea. Vroeger heette Zilveren kruis namelijk ook Zilveren kruis Achmea. De zorgverzekeraar heeft namelijk ook de zorgverzekeraars Interpolis en Independer onder haar vleugels.