4.994 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


3 tips voor het handelen in bitcoins

Donderdag 30 november 2017 - Yvo

Het handelen van cryptovaluta is helemaal hot de laatste tijd. Bitcoins zijn hier het beste voorbeeld van en deze virtuele munten zijn de laatste tijd het meest ingekocht. Maar het blijft toch een vorm van beleggen, en ondanks dat de bitcoins op dit moment erg in de lift zijn kun je er natuurlijk ook je geld mee verliezen. Het is daarom ook belangrijk om je eerst goed in te lezen voordat je al je spaargeld in de virtuele muntenhandel stopt. Daarom bij deze 4 handige tips om van je cryptovaluta avontuur een financieel succesvolle te maken.

1. Koop op het juiste moment bitcoins!
 
Dit klink natuurlijk als een cliché maar is vooral bij bitcoins erg belangrijk. Mensen zijn namelijk irrationeel en verkopen hun munten en valuta direct als het slecht gaat. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer een bedrijf dat in bitcoins handelt valt, dan verkopen veel mensen hun munten via de markt omdat ze bang zijn dat de waarde gaat dalen. Maar door de grote verkoop aan munten zal de markt snel weer stabiliseren en als jij je dan je munten hebt behouden of soms zelfs meer hebt gehaald dan stijgt de waarde zelfs weer. Snel verdient dus!
 
2. Zorg voor een goede beveiliging
 
Als je handelt in bitcoins dan staat er, in tegenstelling tot andere vormen van handel, geen derde partij garant om de kosten te vergoeding als je de dupe bent geworden van cyber oplichting zoals phishing. Zorg er dus voor dat je via bekende bitcoin-kanalen handelt. En wanneer je dit niet doet check dan of de site waar je bitcoins wilt gaan inkopen betrouwbaar is. Als je dit namelijk niet doet en je word opgelicht dan ben je in een klap je hele investering kwijt. Blockchain en Bitonic zijn zeer betrouwbare sites en wisselkantoren om jou avontuur in de bitcoins te beginnen. 
 
3. Panikeer niet!
 
Zoals ik al eerder aangaf bij de eerste tip. Mensen denken vaak irrationeel, ook bij het handelen in cryptovaluta. Maar soms zit het tegen en soms zit het mee. Dit heb je bij elke vorm van handel, zowel bij het handelen in aandelen als in cryptovaluta. Zorg er dus voor dat je bij de minste tegenslag niet direct in een opwelling al je munten verkoopt. Maar rustig afwacht wat er met de markt gebeurd. Soms kun je namelijk van een tegenslag profiteren en binnen een kort tijdsbestek wat verdienen met je munten. Bij veel verkoop en andere zaken kan de waarde van de bitcoin namelijk explosief stijgen. Dus als heel veel mensen hun munten verkopen, neem dan eens het risico om ze zelf te houden. Dan kunnen ze in een korte tijd een explosieve waardestijging hebben. 
 
Dus de rage van de bitcoins kan voor veel mensen een winstgevende investering zijn. Maar het is verstandig om je eerst goed te informeren. Investeringen tot de €400 is vaak een veilige investering maar let dus alsnog goed op.
Hangen aan deze vorm van geld verdienen iets te veel risico’s voor jou? Dan kun je altijd nog kijken voor een leuke bijbaan via www.zoekbijbaan.nl