3.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


5 originele bijbanen

Maandag 25 september 2017 - Gastauteur: Annet

De ene bijbaan is de andere niet. We hebben al wat originele baantjes de revue zien passeren maar er zijn weer wat nieuwe gevonden. Dus als je als student nog een origineel bijbaantje zoekt lees vooral even verder.

Mystery shopper
Shoppen en geld verdienen? Dat doet een ‘mystery shopper’. In opdracht van grotere winkelketens ga je op onderzoek uit door te winkelen bij die winkels. Je keurt de vriendelijkheid van het personeel, de hygine van de winkel en bijvoorbeeld de aandacht die er voor klanten is. Dit rapporteer je en zo kunnen winkelketens bepalen of afzonderlijke winkels juist functioneren. Partijen als TNS Nipo en Monsterscore zoeken vaak studenten die als mystery shopper kunnen bijverdienen.
Verhuizer
Uit onderzoek van verhuisplatform Scanmovers blijkt dat veel verhuisbedrijven gebruik maken van parttimer (ook van freelancers overigens) en dat die parttimers vaak bestaan uit scholieren en studenten. Verhuizen is natuurlijk zwaar werk. Je zult maar een piano of antieke kast moeten sjouwen! Maar tegelijkertijd is het ook ontspannen werken. Je reist namelijk relatief veel en dan zit je maar in de verhuiswagen. Bovendien schijnen verhuizers aardige fooi te krijgen…
Dierentuin
Dit is natuurlijk een fantastische bijbaan. Maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Dierentuinen screenen vrij goed en ga er maar niet vanuit dat je ook echt direct dieren mag verzorgen. Het zal eerder gaan om de horecagelegenheden binnen de dierentuin. Maar wat is er leuker dan in die omgeving kunnen werken! In Blijdorp of Artis werken veel studenten, hier kun je ook op zondag aan de slag.
Stadsgids
Als jij je stad een beetje kent kun je wellicht een bijbaan scoren als city guide. Aanbieders van arrangement en bedrijfsuitjes zijn vaak op zoek naar studenten die groepen kunnen rondleiden. Maar ook de plaatselijke VVV is vaak op zoek naar gidsen. Zo zijn bedrijven als MisterRotterdam altijd op zoek naar mensen die hun groepen kunnen rondleiden. Je moet uiteraard wel de weg kennen in een stad.
Oppasser huisdieren
Ook wel ‘petsitting’ genoemd. Mensen die op vakantie gaan kunnen hun huisdier naar een pension brengen of naar een student die er gedurende hun vakantie op let. Dat laatste creert natuurlijk een leuk en origineel bijbaantje. Op een kat of hond is prima te letten en je verdient er ook nog wat mee. Bovendien is dit baantje erg goed te combineren met studie. Je kunt letterlijk studeren terwijl je geld verdient.