4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


54 minuten te laat wordt geaccepteerd door Nederlandse werkgevers

Maandag 8 oktober 2012 - Merely van der Drift

Nederland wordt steeds luier. Mensen gaan minder moeite doen om op tijd te komen. Uit onderzoek van Mozy is gebleken dat maar een derde van de werkgevers het erg vindt wanneer hun werknemer te laat komt.

De werkgever in Nederland accepteert het wanneer zijn werknemer 54 minuten te laat is, terwijl in de rest van de wereld dit ‘maar’ 34 minuten is. De redenen hiervoor zijn vooral lange vertragingen en huis- en tandarts afspraken. Was het vroeger normaal om van 9-5 te werken, tegenwoordig is het van 8 tot 5. Officieel zijn de werkdagen dus wel langer geworden. Er is een uur bijgekomen, omdat de werknemers vaak een uur langer doorgaan, maar dan digitaal. Ze zijn mobiel nog bereikbaar en kunnen via hun tablet of smartphone verder werken.

Een kwart vindt dat ze alle dagen op het kantoor moeten zijn. Toch wordt thuiswerken steeds populairder.  40 procent vindt het dan ook acceptabel wanneer de werknemer een dag thuis werkt. In totaal vindt 70 procent van de ondervraagde werkgevers het niet erg wanneer de werknemer eerder naar huis gaat. Dit gaat vooral om het vertrouwen. Ze geloven dat de werknemer een andere keer langer blijft.

Voor dit onderzoek zijn 100 Nederlandse leidinggevenden en 101 Nederlandse werkgevers ondervraagd.

Bron: nuzakelijk.nl