4.649 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Aantal studenten en schoolverlaters met 11,9% gestegen

Donderdag 23 augustus 2012 - Merely van der Drift

Het aantal baanvinders in vergelijking met vorig jaar is gestegen. Dit kwam naar voren uit een onderzoek van het CBS.

Onder baanvinders wordt bedoeld: “Personen (15 tot 65 jaar) die deel uitmaken van de werkzame beroepsbevolking en korter dan een jaar geleden in hun huidige baan begonnen zijn.”  Zo waren er vorig jaar nog 927.000 baanzoekenden , dit jaar waren er 951.000. Dit is een stijging van 2,59 %.

Het aantal schoolverlaters was met 28.000 gestegen. Het aantal schoolverlaters bij het onbenutte arbeidsaanbod is van 198.000 in 2010 met 6,06% gedaald. Onder het onbenutte arbeidsaanbod verstaan we: “Het aantal personen die niet of minder dan twaalf uur per week werken, maar die wel aangeven dat ze een betaalde baan voor twaalf uur of meer in de week zouden willen werken.”  Hieronder vallen werkloze, diegene die wel willen maar nog op school zitten en diegene die wel op korte termijn kunnen beginnen, maar hier niet actief naar op zoek zijn.

Bij de ongeschikte die onder het kopje baanvinders vallen is er een daling van 9,09%. Bij de ongeschikte die wel willen werken, dus het onbenutte arbeidsaanbod, is er een stijging van 6,76 procent

Bron: www.CBS.nl