4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Acht ton tegen jeugdwerkloosheid

Maandag 16 september 2013 - Sharon Kardjo

Voor Apeldoorn, Zutphen, Deventer en Harderwijk (Steden4hoek) is door Den Haag 800.000 euro beschikbaar gesteld voor de strijd tegen de erge jeugdwerkloosheid van tegenwoordig. Mirjam Sterk, Ambassadeur van jeugdwerkloosheid kwam naar Dolfinarium voor de ‘kick-off’.

Mevrouw Sterk bracht een bezoek aan De Techniek Academie in Harderwijk. Er worden hier technische opleidingen gegeven voor jongeren die leren en werken willen combineren. Op  deze academie is een praktijkruimte aanwezig, waardoor het mogelijk is dat werkloze jongeren hier werkervaring op kunnen doen met praktijkopleiders. Mirjam Sterk heeft zelf meegelopen en kon zo zelf ervaren hoe dit is.

Uitgenodigde werkzoekende jongeren konden naar het Dolfinarium komen om met werknemers van verschillende lid-bedrijven van De Techniek Academie te praten. Ze kregen informatie over die bedrijven en de dag werd afgesloten met een handige sollicitatietraining. Hopelijk zijn er straks nog meer jongeren aan het werk en zal de jeugdwerkloosheid afnemen.
 

Bron: Veluweland

Trefwoorden:

Werkloosheid Werk Geld Jeugd