4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Afgewezen door telefoon

Dinsdag 4 december 2012 - Merely van der Drift

De iPhone is een van de meest populaire telefoons. Niet alleen de rijken hebben er een, ook arme mensen sparen alles bij elkaar om zo een minicomputer te krijgen. Zonder telefoon kan je namelijk bijna niet meer. Natuurlijk zijn sommige mensen wel jaloers dat jij er een hebt, maar dat je door de keus van je telefoon afgewezen kan worden bij een sollicitatie, dat hadden we nog nooit gehoord.

Een man uit China had een leuke vacature gevonden. Hij had er op gereageerd en werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Zo’n gesprek is natuurlijk hartstikke spannend. Net zoals ieder ander had hij er dan ook alles aan gedaan om goed over te komen. Hij dacht dat dat lukte, maar de interviewer dacht daar anders over.

De medewerker zag het namelijk niet zo zitten dat Goa een iPhone had. Chinezen staan er algemeen om bekend dat ze de nieuwste gadgets hebben. Een iPhone is dus geen uitzondering. Blijkbaar voor deze man wel, want Goa is daarop afgewezen. De interviewer ging er namelijk vanuit dat hij verwend was en zijn ouders rijk waren. Hij kon niet hard werken en had geen doorzettingsvermogen. Dat hij gewoon hard voor gewerkt heeft, kwam duidelijk niet in zijn hoofd op. Gelukkig voor Goa kreeg hij via internet veel steun, alleen helpt dat hem niet met een baan te vinden.

Bron: wtf.nl