4.976 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Alcohol zorg voor ontslag

Dinsdag 5 februari 2013 - Charlotte Portielje

Het drinken van alcohol zorgde voor ontslag bij twee stewardessen van de luchtvaartmaatschappij KLM. Vorig jaar werden de twee stewardessen van 54 en 49 jaar ontslagen wegens drinken voor de vlucht. De vrouwen hebben zich niet gehouden aan de strenge regels van KLM.

Volgens KLM mag het cabinepersoneel 10 uur voor het melden op de luchtvaartmaatschappij geen alcohol hebben gedronken. De twee stewardessen  hadden bij de lunch alcohol gedronken. De een had één wijntje op en haar collega één biertje. Middernacht vertrok het vliegtuig van Johannesburg naar Amsterdam. De stewardessen waren er niet van bewust dat ze binnen het tijdslimiet van 10 uur zaten. Tijdens de vlucht was de alcohol inmiddels wel al verdwenen uit het bloed.

KLM ontsloeg de twee stewardessen. ‘’ Veiligheidsregels zijn er niet voor niets. Het personeel is daarop getraind en hoort zich daar ook aan te houden", aldus een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.’’ De stewardessen die al 33 en 20 jaar voor KLM werkten, gingen in hoger beroep. De kantonrechter stelde KLM in het gelijk. Dit betekent dat de vrouwen door één drankje hun baan officieel kwijt zijn geraakt bij de luchtvaartmaatschappij KLM.

Bron: Nu.nl