4.983 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Alleen mannen hebben humor

Vrijdag 1 februari 2013 - Charlotte Portielje

Wil je een beetje humor beleven op je werk? Neem dan geen vrouwen aan. Het is wel zo gezellig, een lolletje tussendoor. Deze grappen zijn meestal afkomstig van mannen, aldus taalwetenschapper Judith Baxter. Judith Baxter is werkzaam aan de Aston Universiteit in Birmingham.

Judith deed onderzoek bij 7 grote organisaties. Ze woonde 14 meetings bij. De ene helft werd geleid door mannelijke managers, de andere helft door vrouwelijke managers. Hieruit bleek dat 80% van de grappen van vrouwen niet overkwam op de rest. Ook werd er niet gelachen om deze grappen. Als een man een grap maakte was de kans 90% dat er wel om werd gelachen.

De mannen maken de grappen en de vrouwen lachen er vervolgens om. Met deze stelling is Sibe Doosje (onderzoeker Universiteit Utrecht) het niet eens. Volgens Doosje ligt het aan de natuur en cultuur. Mannen gebruiken hun humor om te domineren. Vrouwen gebruiken humor om bepaalde banden op de bouwen en om ‘erbij te horen’.

Doosje vindt dat vrouwen niet bang moeten zijn om humor te gebruiken. Als een taalwetenschapper beweert dat vrouwen niet grappig zijn, hoeven vrouwen zich daar natuurlijk niet bij neer te leggen. Dus vrouwen, bewijs het tegendeel!

Bron: Intermediair