4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Amsterdam, (te) dure stad voor studenten

Donderdag 22 augustus 2013 - Sharon Kardjo

Amsterdam is de bekendste stad van Nederland en is zeer populair bij de studenten. Studenten willen het liefst in Amsterdam studeren en wonen, maar tegenwoordig hoor je steeds meer studenten klagen dat wonen in Amsterdam echt te duur is.

Er zijn veel leuke steden in Nederland waar studenten kunnen gaan studeren en wonen. Tilburg is bijvoorbeeld de goedkoopste studentenstad van Nederland en nog hartstikke gezellig ook. Enschede en Eindhoven zijn ook erg populair onder de studenten en nog betaalbaar ook.

Veel studenten willen toch naar Amsterdam verhuizen, maar de kamerprijzen maken de stad erg duur. Zo betaal je voor een gemiddelde kamer in Tilburg 288 euro per maand en dat is onder het landelijk gemiddelde van 353 euro per maand. Amsterdam zit ver boven het landelijk gemiddelde, namelijk 480 euro per maand.

Volgens GabriŽlla Bettonville van het Nibud moeten studenten zich goed bewust zijn van de kosten die studeren met zich meebrengt. Studeren is leuk, maar kost zelf ook geld en een kamer natuurlijk ook. In elke stad zijn de prijzen van de kamers anders en door een goede keuze te maken kan dit je als student veel geld schelen.

Veel studenten lenen geld voor het betalen van hun studie en kamer. De laatste jaren is de studieschuld van studenten flink opgelopen. In 2004 was de studieschuld slechts iets minder dan 8.000 euro en in 2011 was de studieschuld gestegen naar maar liefst 15.000 euro. Aan de economie te zien zal de gemiddelde studieschuld de komende jaren nog verder toenemen.

Bron: Spits.nl