4.067 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Arbeidsmarkt herstelt zich

Dinsdag 2 februari 2016 - Gianna

Het herstel van de arbeidsmarkt zet door met zoín 102.000 extra banen dit jaar. Vorig jaar stond dit aantal nog op 56.000 extra banen. Dit betekent dat het aantal werknemersbanen is toegenomen met 1,3%.

Door de aantrekkende economie ontstaan er ook meer vacatures, dit zullen er rond de 859.000 zijn. De werkgelegenheid wordt vooral gecreŽerd door uitzendbureaus, maar ook door de bouw. Ook in de zorg en welzijn is er een lichte groei ontstaan van het aantal banen. Hierbij ligt vooral de nadruk op de kinderopvang.

In de detailhandelsbranche zal de toename van werkgelegenheid juist weer wat afnemen. Dit komt onder andere de faillissementen van de V&D en Macintosh. Dit is echt nog wel onzeker omdat het nog niet geheel duidelijk is hoeveel banen er geschrapt gaan worden.

De werkgelegenheid op de arbeidsmarkt groeit weer, wat natuurlijk ook een effect heeft op voor het UWV. Het UWV keert namelijk een stuk minder WW-uitkeringen nu uit. Het aantal mensen die een uitkering aanvraagt ligt nu op 430.00 wat 16.000 minder is dan vorig jaar. Dit betekent weer dat het vermogen van het UWV dit jaar weer wat zal toenemen.

Bron: telegraaf.nl