4.775 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Baas bemoeit zich met gezondheid

Woensdag 11 mei 2016 - Gianna

Iedereen weet wel dat het belangrijk is om gezond te leven, maar tegenwoordig kan je baas zich hier ook mee gaan bemoeien. Werkgevers willen zelfs gezondheidsprogramma’s inzetten voor hun werknemers.

Adviesbureau Willis Towers Watson gaf opdracht om een onderzoek te doen naar werkgevers die zich willen bemoeien met de gezondheid van hun werknemers. Voor het onderzoek werden 1.669 werkgevers uit 34 landen ondervraagd.

De resultaten van het onderzoek geven een duidelijke weergave van wat de werkgevers precies belangrijk vinden. Wel 40 procent van de werkgevers biedt stressmanagementprogramma’s aan.

De reden waarom werkgevers belang hebben bij de gezondheid van hun werknemers heeft te maken met de productiviteit. Bij de programma’s die worden ingezet kan gedacht worden aan hoe werknemers kunnen letten op hun eetpatroon, het verminderen van stress en het bevorderen van hun lichaamsbeweging.

Je kan jezelf natuurlijk afvragen of een werkgever dit wel kan verplichten. Het is immers wel een levensstijl die ze porberen aan te passen van de werknemers. Volgens Maikel van der Breggen, consultant bij Willis Towers Watson, kan een werkgever een werknemer er pas op aanspreken wanneer het verzuim of de gezondheid iets met slechte gewoonte te maken heeft.

 

Bron: nrc.nl