4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Banen in de zorg moeten populairder worden

Vrijdag 22 maart 2013 - Charlotte Portielje

De vraag naar zorg voor ouderen blijft de komende tijd alleen maar stijgen. Het aanbod van de zorg is helaas niet optimaal. De krapte op de arbeidsmarkt zal ervoor zorgen dat het moeilijk is om mensen aan te trekken. RTL wil de zorg stimuleren door een nieuwe soap op televisie te laten verschijnen.

De soap waar het om gaat heet Malaika. Het draait om jonge mensen die samenwonen en samen werken. Ze werken in het zorgcentrum Malaika. De soap is te zien op RTL 5. Malaika is ontstaan door een samenwerking tussen RTL 5 en verschillende zorgorganisaties. Je ziet in de soap hoe de hoofdpersonen samenwerken in het zorgcentrum en hoe dat in realiteit is. Daarnaast zitten er veel andere verhaallijnen bij op privégebied.  De soap draait om drama, ontroering, spanning, romantiek en humor. Van alles wat dus.

Malaika wil mensen aantrekken om in de zorg te gaan werken. Daarnaast wil de soap de bestaande medewerkers in de zorg, zich trots laten voelen op hun baan. De soap is voor jong en oud en is elke werkdag te zien op RTL 5 vanaf 25 maart. En wie weet zorgt de soap er in werkelijkheid voor dat het werken in de zorg gestimuleerd wordt.

Bron: Werf&

Trefwoorden:

Banen Zorg Malaika Populairder