4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Bedrijfskunde meest populaire studie

Maandag 17 december 2012 - Merely van der Drift

Er zijn tweeŽnhalf keer zoveel bedrijfskundestudenten dit jaar aangemeld vergeleken bij 12 jaar geleden. Dit kwam uit een jaarlijks onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Alle resultaten van dit onderzoek zijn verwerkt in ‘het Jaarboek onderwijs in cijfers 2012’. Hieruit is gebleken dat bedrijfskunde en administratie de meest gekozen opleidingen zijn. Zowel bij het Hbo, als WO. Bij het Hoger Beroepsonderwijs zijn een kwart meer studenten voor de opleiding aangemeld vergeleken bij het schooljaar 2000/2001. Bij het wetenschappelijk onderwijs ligt dit percentage zelfs op 150 procent.

Bij het Hbo heeft de opleiding Techniek, industrie en bouwkunde geen vooruitgang geboekt. In 12 jaar zitten ze nog steeds op hetzelfde aantal leerlingen. De opleiding persoonlijke dienstverlening, vervoer , milieu en veiligheid heeft wel een grote stijging meegemaakt. Dit aantal is verdubbeld. De zorg staat op nummer twee van populairste opleidingen. Op dit moment volgen ongeveer 82 duizend studenten deze opleiding.

De opleiding sociale wetenschappen is bij het Wo vele malen populairder dan bij het Hbo. Het aantal studenten bij het Hbo ligt vele malen hoger, dan bij het Wo. Toch is het aantal studenten dat sociale wetenschappen studeert wel veel meer. Terwijl er bij het Wo gemiddeld 45 duizend studenten deze opleiding doen, is dit bij het Hbo maar †††† 36 duizend.

Bron: CBS