4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Belangrijke sollicitatietips voor jongens

Woensdag 26 oktober 2016 - Gast

Wanneer je als jongen op een sollicitatiegesprek gaat, is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Tijdens een sollicitatiegesprek kan je eerst indruk bepalend zijn voor het feit of je wel, of juist niet wordt aangenomen door een werkgever. Je kleding, eventuele accessoires, je manier van praten en je uitstraling in zín geheel spelen hier een belangrijke rol bij. Om een goede eerste indruk achter te kunnen laten hebben we in dit artikel een aantal belangrijke sollicitatietips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je met een vertrouwd en zelfverzekerd gevoel op je mogelijke nieuwe werkgever af!

Zorg voor de juiste kleding

Je kleding tijdens een sollicitatiegesprek is een van de belangrijkste aspecten van je uitstraling. Niet voor niets wordt vaak genoeg gezegd: “je bent wat je draagt!” Om te voorkomen dat een werkgever afknapt op je kleding, is het raadzaam om je enigszins neutraal te kleden en te kiezen voor kleding die past bij een werkgever. Voor een sollicitatiegesprek bij een supermarkt draag je immers andere kleding dan bij een sollicitatiegesprek voor een accountants- of advocatenkantoor. Op internet vind je veel tips over de kleding die bij bedrijven in een bepaalde branche past. We raden je aan om deze tips eens rustig door te nemen voor je sollicitatiegesprek.

Tip: draag een kwalitatief horloge! Voor veel werkgevers is een horloge een leuke accessoire, die je outfit compleet kan maken.

Let op je taalgebruik bij een sollicitatiegesprek

Minstens net zo belangrijk als je kleding tijdens een sollicitatiegesprek is je taalgebruik. Je praat met een mogelijke werkgever en niet met je vaste vrienden. Zorg er daarom voor dat je niet te nadrukkelijk aanwezig bent, spreek in de u-vorm en laat andere aanwezigen altijd uitpraten voor je zelf het woord neemt. Zo laat je een goede eerste indruk achter!†