3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Bespaar kosten op huishoudelijke apparaten

Donderdag 27 oktober 2016 - Gast

Als student heb je het vaak niet heel breed, waardoor je zoekt naar mogelijkheden om geld te kunnen besparen. Een van die mogelijkheden is het besparen op huishoudelijke apparaten. In een studentenhuis mag een wasmachine vanzelfsprekend niet ontbreken, maar hoef je niet direct het duurste model aan te schaffen. Vaak volstaat een goedkope wasmachine voor een studentenhuis! Je kunt er hierbij voor kiezen om een wasmachine nieuw, of als tweedehands model aan te schaffen. Het voordeel aan een tweedehands wasmachine is dat deze vaak goedkoper zijn. Een nadeel is echter dat je niet weet in welke staat de wasmachine verkeerd, of er al kalkaanslag in de wasmachine zit, enzovoorts. Men raadt studenten daarom geregeld aan om voor een lage prijs een nieuwe wasmachine te kopen. Er zijn verschillende webwinkels die goedkope wasmachines aanbieden.

Verschillende soorten wasmachines

Wanneer je nooit eerder een wasmachine gekocht hebt, zal je versteld staan van de mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een losse wasmachine of een wasdroogcombinatie, de inhoud van de wasmachine, het energielabel, enzovoorts. Het is enigszins afhankelijk van de mate waarin je een wasmachine verwacht te gebruiken, welk model het meest geschikt is. Een wasmachine met een zuinige werking is vaak iets duurder, maar kan op termijn een besparing op de energiekosten betekenen. Wanneer je slechts een of twee jaar in een studentenhuis woont is dit logischerwijs minder rendabel.

Combineer de wasmachine met een droger

Na het wassen moet de was logischerwijs gedroogd worden. Je kunt ervoor kiezen om je was op een droogrek te hangen, maar in de winter duurt het hierbij vaak lang voordat de was gedroogd is en kan de was gaan stinken. Combineer je wasmachine daarom met een droger, zodat je verzekerd bent van een schone en fris ruikende was.