4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Beste stad om te wonen en werken

Dinsdag 12 maart 2013 - Charlotte Portielje

Intermediair onderzocht 24 steden. Hierbij werd gekeken hoe aantrekkelijk een stad is om in te wonen en te werken. Aandachtspunten zijn: aantal misdrijven, prijs koophuis, gemiddelde salaris, veiligheid en percentage werklozen. Dit alles bij elkaar op geteld, kwam Haarlem als beste stad naar voren!

Haarlem, een mooie historische stad met circa 150.000 inwoners. Haarlem ligt dichtbij onze mooie hoofdstad Amsterdam. Maar Haarlem is goedkoper en veiliger dan onze hoofdstad. Voor de strandliefhebbers is Haarlem ook geschikt. De duinen en het strand liggen op een steenworp afstand.  De werkloosheid is in Haarlem ook relatief laag en de salarissen liggen ook behoorlijk hoog. Wat wil je nog meer?

Is Haarlem ondanks alles toch niet jouw ‘droom’ stad? Gelukkig zijn er nog meer steden die uitblinken met bepaalde factoren. Hecht je veel waarde aan goedkope huizen? Dan kan je het best gaan wonen in Leeuwarden. Als het bij jou vooral draait om een hoog salaris, dan ben je in Utrecht, Almere of Amersfoort aan het juiste adres. En als laatst, stel salaris en huizenprijzen maken je niks uit, het draait bij jou namelijk alleen om een hoge levensverwachting, dan ben je helemaal op je plek in Zoetermeer.

Bron: Intermediair