4.710 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Big Brother is watching you

Vrijdag 23 november 2012 - Merely van der Drift

De technologie van tegenwoordig wordt steeds uitgebreider. De kans dat iemand jou kan bespieden neemt daarom ook toe. Naar zeggen kan de politie al je gesprekken, berichten en andere dingen van je telefoon bekijken. Ook de scholen gaan steeds verder op het gebied van privacy.

In Amerika testten drie universiteiten een nieuw e-boek. De e-boeken worden steeds populairder op scholen. Je hoeft niet 10 kilo aan boeken mee te slepen, maar je kan alles gewoon op je apparaat zetten en makkelijk alles opzoeken. Bespaart je aardig wat rugklachten!

De universiteiten gaan nu een nieuw digitaal boek uittesten. De leerlingen die toestemmen, kunnen via dit e-boek nauwlettend in de gaten worden gehouden tijdens het leren. De leraren kunnen precies zien hoe lang ze over een bladzijde doen, hoeveel bladzijde ze in totaal lezen en hoeveel notities er worden aangebracht.

Het verschilt per leerling of dit ook echt helpt. Voor de studenten die problemen hebben met leren en niet weten hoe ze het kunnen verbeteren is het zeer handig. De professor kan kijken waar de fout zit, in de wijze waarop de leerlingen leren. Zo kunnen ze geholpen worden en kunnen ze zichzelf verbeteren. Vanaf 2013 hopen ze de nieuwe e-boeken te introduceren.

Bron: datanews.knack.be