3.219 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Big Brother is watching you at work

Maandag 4 maart 2013 - Charlotte Portielje

Hoe zou jij het vinden als je 24 uur per dag kan worden bekeken op je werk? Waarschijnlijk voel je je net alsof je zit opgesloten in het welbekende Big Brother huis. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling op je werk, maar toch gebeurt het.

De werknemers van het metaalbedrijf BCS voelen zich begluurd op hun werk. BCS heeft namelijk 28 camera’s laten ophangen in het bedrijf. De werknemers dienden klachten in bij FNV Bondgenoten. De vakbond stapt naar de rechter wanneer BCS niks doet aan de huidige situatie.

De camera’s zijn enkele weken geleden geplaats voor de veiligheid van de werknemers en het bedrijf. FNV vindt dat dit ten kosten gaan van de privacy van de werknemers. BCS er nog niet uitgekomen wat er gaat gebeuren met de camera’s. Voorlopig staan de camera’s nu wel uit. Ondanks dat weet een werknemer natuurlijk niet wanneer de camera’s weer aan staan, dat is namelijk niet te zien. Dit zorgt ervoor dat de werknemers nog steeds een ‘Big Brother’ gevoel hebben op het werk. Wanneer/of de camera’s worden weggehaald is nog de vraag.

Bron: AD