4.701 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Bijbaan in de horeca

Vrijdag 7 oktober 2016 - Angelo

Voor studenten liggen de banen in de horeca momenteel voor het oprapen. Door de enorme vraag naar flexibele werknemers binnen de branche staat Zoekbijbaan.nl vol met vacatures uit het hele land.

Dit artikel is voor jou. De werkzoekende student die naast zijn of haar opleiding per direct in de horeca aan de slag wil. Of je nu in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag , Utrecht of waar dan ook woont, het maakt niets uit! Een zoekopdracht op Zoekbijbaan.nl wijst uit dat er op dit moment door het hele land maar liefst 167 horeca vacatures te vinden zijn.

En van de oorzaken van deze overvloed aan beschikbare bijbanen bij restaurants en cateraars ligt bij de bijbaankeuze van veel jongeren. Van hun school uit krijgen de jongeren te horen dat het verstandig is om een bijbaan te nemen waarmee ervaring kan worden opgedaan binnen het werkveld waarin de studenten in de toekomst werkzaam willen zijn. Traditionele bijbaantjes binnen de horeca zijn hierdoor minder populair waardoor het verschil in vraag en aanbod steeds groter wordt.

Een andere oorzaak van de lage respons op de vacatures is dat horecabedrijven veelal de fout maken om n functie voor meerdere uren beschikbare te stellen. Van studenten kan nu eenmaal niet worden verwacht dat ze fulltime komen werken aangezien ze op school ook verplichtingen hebben. Het aanbieden van meerdere posities met flexibele uren zou hierbij de oplossing zijn. Zo kunnen studenten heel specifiek aangeven op welk moment zij beschikbaar zijn. Uiteraard moeten horecabedrijven hierin niet te specifiek worden. Om bijvoorbeeld maar twee uur te werken om alleen tafels te dekken in de ochtend zou iets teveel van het goede zijn.

Zie jij een flexibele baan in de horeca of in een heel andere branche zitten? Klik dan zeker even op de onderstaande link om naar een overzicht van allerlei toffe bijbanen te gaan. Wie weet zit er wel iets voor je tussen en ga je binnenkort lekker aan het werk!

Klik hier voor een handig overzicht van allerlei bijbanen.