4.660 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Bijbaan zoeken of eerst reizen?

Woensdag 28 september 2016 - Gast

Na hun studentenleven proberen veel mensen direct een baan te vinden om een huisje te kunnen kopen, een gezin op te kunnen bouwen of wellicht een nieuwe auto aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om na of tijdens je studie te gaan reizen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis door Tanzania? Een reis naar Amerika? Of een reis door Oost-Europa? Voor een reis heb je veel geld nodig, zeker wanneer je buiten Europa wil kunnen reizen. Een bijbaan kan je hierbij helpen! Andersom kun je er ook voor kiezen om eerst te reizen en vervolgens een bijbaan te zoeken om het geleende geld terug te betalen.

Een reis maken voor je studie

Veel aankomend studenten zijn voorafgaand aan hun studie wel even klaar met leren, door de vijf of zes jaar die ze op de middelbare school hebben doorgebracht. Om even bij te tanken en meer van de wereld te zien gaan voor hun studie nog op reis. Ga bijvoorbeeld van september tot januari op reis en werk de rest van het jaar, of draai het om en zoek eerst een bijbaan. Het voordeel aan de eerste optie is dat je ook tijdens je studie bij je bijbaan kan blijven werken. Dit kan bij de tweede optie vaak niet.

Verschillende soorten reizen voor studenten

Als student heb je de keuze uit verschillende soorten reizen. Kies bijvoorbeeld voor een individuele reis door verschillende of een specifiek land, ga met vrienden op reis of trek op pad voor vrijwilligerswerk in een derdewereldland. Welke reis je ook maakt, je zult gegarandeerd genieten van de vrijheid die een dergelijke reis je biedt. Weg van huis, weg van je ouders en weg van de stress die een studie of de middelbare school met zich meebrengt.