4.678 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Cadeaubon favoriete kerstgeschenk

Woensdag 19 december 2012 - Merely van der Drift

Bij het einde van het jaar hoort een kerstpakket. Toch besluiten veel werkgevers dit te schrappen vanwege bezuinigingen. Volgens Henry Robben kunnen ze dit maar beter niet doen.

Robben is hoogleraar aan de Business Universiteit Nyenrode. Ook al is het maar een pen, dan zijn ze al tevreden. Oké, dat is misschien overdreven, maar iets kleins wordt al snel gewaardeerd. Het gaat eerder om het gebaar, dan om het kerstpakket zelf. Natuurlijk is een iPad krijgen leuker, dan weer een doos met eten, maar toch is alles beter dan niks. Zelfs een bedankje wordt door tachtig procent goed opgenomen.

Dankzij zo’n bedankje, krijgen de werknemers meer motivatie. Wanneer ze niks krijgen, doen ze minder snel iets terug voor het bedrijf. Ze blijven niet langer doorwerken en nemen vaker vrij. Wanneer ze wel iets krijgen, hebben ze weer een groter hart voor de zaak. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen. Uit onderzoek van Reisgraag.nl blijkt dat 20 procent van de mannen niets hoeft. Dat is vijf keer meer dan de vrouwen. Blijkbaar hechten zij wel veel waarde aan een cadeau.  

Gelukkig zijn Nederlanders niet snel tevreden. Dan krijgen ze een kerstpakket, met voedselwaren, is het nog niet goed. Bijna 59 procent zit niet op een pakket vol met eten te wachten. Wil je echt een wit voetje halen bij je collega’s? 39,9 procent heeft het liefste een cadeaubon. Als je er ook nog een met een persoonlijk bedankje bij doet, wordt je vast werkgever van de maand.

Bron:     reisgraag.nl
                intermediair.nl