4.983 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Cashen met bijbaan

Maandag 29 augustus 2016 - Angelo

Uit een recent onderzoek van FNV blijkt dat de traditionele arme student niet langer voor een hongerloontje werkt, maar meer dan €10 euro per uur opstrijkt met een bijbaan.

Bij een studenten bijbaan wordt al snel gedacht aan een baan als vakkenvuller in de lokale supermarkt of aan een functie als horecamedewerker in een restaurant. Hoewel dit in 2015 nog steeds de populairste studenten bijbanen waren, verdienen studenten méér geld in andere bedrijfstakken.

Een onderzoek van FNV toont aan dat de bestbetaalde studenten bijbanen een bedrag van meer dan €10 euro per uur kunnen opleveren. "Een bijbaan in de zorg levert de student bijvoorbeeld €10,56 op", aldus Gijs Dupont van CNV Vakmensen. "Ook een baan als privéchauffeur of als nachtportier zijn typische studentenbanen" vult hij aan. "Er zijn zelfs studenten die hun studieboeken 's nachts meenemen om voor een tentamen te leren".Ook straatverkoop en callcenters leveren de student meer dan €10 euro per uur op. "Het te woord staan van boze klanten is iets dat goed betaalt", concludeert Dupont.

Toch is het uurloon, volgens het onderzoek, niet de belangrijkste drijfeer om voor een bepaalde bijbaan te kiezen. Van de ondervraagde studenten geeft 33% aan dat de bijbaan goed op het cv staat en is volgens 44% van hen vooral het opdoen van ervaring belangrijk. "Het is tegenwoordig namelijk gebruikelijk dat er om werkervaring wordt gevraagd in vacatures", aldus Kristina van der Molen van FNV Jong.

Echter is een combinatie van een bijbaan waarbij ervaring kan worden opgedaan en een goed uurloon natuurlijk wat iedere student prefereert.

 

Bron: telegraaf.nl

 

Op zoek naar een leuke bijbaan als chauffeur, straatverkoper of als callcentermedewerker bij jou in de buurt? Klik dan op  één van de onderstaande links:

Chauffeursbanen

Straatverkoopbanen (Promotie)

Callcentersbanen

Nachtportier