4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Cyberpesten met ernstige gevolgen

Dinsdag 5 februari 2013 - Charlotte Portielje

Een meisje van 15 jaar deed een zelfmoordpoging nadat er een naaktfoto van haar rondging. Haar ex-vriend verspreidde deze foto. Het gevolg was dat ze van een flat afsprong in Rotterdam. De jongen wordt nu met de dood bedreigd via social media.

De ex-vriend van het meisje had nog een naaktfoto van haar. Deze foto liet hij zien aan al haar klasgenoten. De pikante foto van het meisje stond binnen een no-time op Twitter. Het duurde niet lang totdat het meisje de schaamte niet meer aankon en als gevolg afgelopen zaterdag sprong van de Pegasusflat. Ze belandde op het dak van het winkelcentrum Alexandrium. Ze is ernstig gewond, maar gelukkig buiten levensgevaar.

Na dit incident heeft de jongen (15 jaar) de ene na de ander doodsbedreiging gekregen via social media. Hij wordt door veel mensen uitgescholden. Vrienden en familie waarschuwen hem dat hij moet vrezen voor zijn leven.

De school had geen signalen vernomen van pesterij voordat het meisje van de flat sprong. Klasgenoten zijn zeer geschokt door wat er allemaal is gebeurd. Ze hadden het niet zien aankomen. Cyberpesten wordt steeds een groter probleem. Gemiddeld heeft één op de drie kinderen wel eens last van cyberpesten. Oplossingen voor dit maatschappelijke probleem zijn er tot op heden niet.

 

Bron: AD