4.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


De 5 grootste ergernissen op de werkvloer

Woensdag 11 oktober 2017 - Yvo

Iedereen heeft het wel eens dat hij zich ergert aan zijn collega’s. Maar waar ergeren wij ons met zijn allen nu het meest aan bij onze medewerknemers. Roos Vonk onderzocht het en kwam tot de conclusie dat dingen die we praktisch tijdens het werk ervaren ons meer ergert dan daadwerkelijke eigenschappen van mensen. Welke praktische zaken dan, dat leggen we hieronder uit.

 5. Zeuren over allerlei zaken
 
Op plek nummer 5 van de grootste ergernissen staat het zeuren en klagen van collega’s. Dit demotiveert veel werknemers om zelf een positieve instelling te houden. Door geklaag over het werk en de werkgever wek je dus een hoop irritatie op bij je collega’s.
 
4. Slecht tegen kritiek en feedback kunnen
 
Plek nummer 4 is voor de collega’s die uit hun slof schieten bij de eerste de beste opbouwende opmerking die je geeft. Met deze opmerkingen wil je je collega alleen helpen maar de kritiek wordt resoluut van tafel geveegd. Dit is dus ook een grote bron van irritatie binnen de werksfeer. 
 
3. Luie houding op de werkvloer 
 
De top 3 wordt geopend door een veel voorkomende ergernis. Mensen die alleen maar hangen op hun bureaustoel en niet zoveel uitvoeren terwijl jij hard aan het werk bent! Enorm vervelend natuurlijk en daarom hoort luiheid op de werkvloer ook zeker in dit rijtje thuis. 
 
2. Gebrek aan intelligentie
 
Niet kunnen meepraten over actuele onderwerpen, niet begrijpen wat je zegt of simpelweg niet goed genoeg geschoold zijn. Domheid staat in dit lijstje op nummer twee. Een ergernis waar de collega niet altijd iets aan kan doen maar daarom is het niet minder vervelend. 
 
1. Egoïstisch denken
 
En met stip op nummer een staat collega’s die alleen aan zichzelf denken. Van die types die zichzelf boven het team stellen en daarmee de hele werkvloer ontwricht. Hier kun je iemand natuurlijk op aanspreken maar deze personen vertonen ook vaak het gedrag van ergernis nummer 4.