4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


De beste projecten van 2012

Dinsdag 12 februari 2013 - Charlotte Portielje

Crowdfunding is een bepaalde wijze om een project te financieren. Het project verloopt zonder lening van de bank maar wordt gefinancierd door investeerders en ondernemers. Het Crowdfunding adviesbureau Douw & Koren onderzoekt succesvolle Crowdfunding en organisaties. NUzakelijk maakte een selectie van de beste Crowdfunding projecten in 2012.

De beste twee Crowdfunding projecten zijn de windcentrale en de WakaWaka Power.

De windcentrale
De windcentrale is het grootste project van Europa. Naast dat de windmolens goed zijn voor het milieu, scheelt het voor de gebruikers ook in de portemonnee. Het project haalde 7 miljoen euro op met de campagne. Met dit bedrag schaften ze twee windmolens aan. 5500 huishoudens kochten een winddeel (vanaf 350 euro) en krijgen de komende 16 jaar gratis stroom. Partners van de windcentrale zijn de Rabobank, Stichting Doen en Greenchoice.

WakaWaka Power
De naam maakt nog niet echt duidelijk waar het om gaat. Maar de WakaWaka Power is bedoeld voor de iPhone, iPad en andere smartphones. De WakaWaka Power is een efficiŽnte oplader d.m.v. zonne-energie. Je hebt met de WakaWaka Power dus geen stopcontact nodig. Daarnaast is de oplader ook een LED lampje. WakaWaka Power heeft via Oneplanetcrowd bijna 200.000 euro opgehaald. Kickstarter doet tegelijkertijd een campagne voor WakaWaka Power en daar is ook al meer dan 300.000 dollar mee opgehaald.

Bron: NUzakelijk