4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


De meest originele studentenbanen

Vrijdag 16 juni 2017 - Lorenzo

We kennen de ‘standaard’ studentenbaantjes wel. Werken in de horeca, bij een koeriersdienst, promotiewerk of oppassen. Prima baantjes die stuk voor stuk voor wat extra financiële speelruimte zorgen. Maar echt origineel zijn ze niet. Uit afstudeeronderzoek van studenten van de HRO (Hogeschool Rotterdam) kwamen de wat originelere bijbaantjes naar voren. En er zitten hele aparte tussen.

Nachtwaker hotel

Lijkt wellicht op een standaard baan. Maar je maakt wat mee. Uiteraard de dronken feestgangers die in de lift in slaap vallen of zij die het feestje nog even voortzetten op de kamer. Maar ook de stiekeme klant die een prostitué zo discreet mogelijk probeert binnen te loodsen. Als nachtwaker maak je het allemaal mee. En het verdient goed. Je krijgt immers toeslag voor nachtwerk. Ideaal voor veel studenten. Hoewel de studie er in de praktijk wel onder lijkt te lijden. Maargoed, wellicht iets voor derde of vierdejaars die wat minder druk voelen van het BSA.

Verhuizer

Niet voor iedere student weggelegd maar als je niet vies bent van wat fysieke arbeid kan dit een leuk zakcentje opleveren. Inpakken, monteren/demonteren en natuurlijk vooral sjouwen. Als student kan je prima helpen bij een verhuisbedrijf. Uiteraard netjes verzekerd en voorzien van juiste technieken om je rug te sparen. Maar ook hier verdien je aardig. Verhuizers blijken in de praktijk aardig wat fooi op te strijken. Volgens sommige verhuizers gaat dit om een 13de maand.

SOA testpanel

Uit het onderzoek kwam een groep studenten naar voren die fungeerde als testpanel voor een aanbieder van SOA-tests.  Om beter zicht te krijgen op de studentenpopulatie, waarschijnlijk doelgroep nummer 1, richt het bedrijf testalize.me studentenpanels in. Veel studenten, waarschijnlijk alleen in Rotterdam aangezien het bedrijf daar is gevestigd, helpen zo met maken van ‘buyer personas’. Een originele bijbaan waar je waarschijnlijk de nodige smeuïge verhalen krijgt te horen.

City guides

Studenten kennen hun stad vaak best goed. Ideaal dus voor bedrijven die uitjes aanbieden. Studenten kunnen zo groepen mensen rondleiden en op die manier een zakcentje bij verdienen. Een beetje mondig zal je moeten zijn om je staande te houden in een grote groep (oudere) bezoekers. Maar waarschijnlijk is daar de vergoeding ook naar. En het is bovenal natuurlijk een leuke baan waarbij je alle hotspots van een stad (betaald) kan bezoeken. Prima baantje als je het mij vraagt.

Dit waren de meeste originele bijbaantjes die naar voren kwamen. Heb jij nog een originele?

Op zoek naar een originele bijbaan?

Zoek jij nog een originele (bij)baan? Maak het jezelf makkelijk door te zoeken op online vacaturebanken als www.zoekbijbaan.nl en www.startersbanen.nl. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan vacatures in alle branches. Tevens kun je vacatures filteren op interessegebied en regio’s, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt. Succes!