4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Dé oplossing voor flexwerkers: flexibele kinderopvang

Donderdag 22 mei 2014 - Sanne Hofman

Uit recent onderzoek is gebleken dat in Nederland, vergeleken met de rest van Europa, de meeste flexwerkers werken. Een baan van 9 tot 5 is al langere tijd niet meer de standaard. Voor werknemers met kinderen is het vinden van een goede kinderopvang (met flexibele openingstijden) erg moeilijk. Hier is een oplossing voor gevonden. Binnenkort kunnen de kinderen van flexwerkers terecht bij de flexibele kinderopvang!

Uitzendconcern Randstad wil het probleem van flexwerkers, die moeite hebben met het vinden van een geschikte kinderopvang, in samenwerking met Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) oplossen. Uitzendbureau Randstad wil de kinderopvang toegankelijker maken voor mensen met bijvoorbeeld een tijdelijke arbeidsovereenkomst en flexibele werktijden.


Maatwerkopvang
De twee partijen zijn begonnen met een lokaal project in Groningen. Sinds woensdag biedt Randstad de uitzendkrachten Maatwerkopvang aan. Deze proef duurt tot december dit jaar. Na de proef wordt gekeken naar de resultaten en reacties van verschillende partijen. Blijkt het project een succes, dan gaat het landelijk uitgevoerd worden.
 

“Diverse landelijke spelers hebben al interesse getoond. Het realiseren van kinderopvang blijkt nu in de praktijk vaak nog lastig voor flexwerkers. Wij vinden echter dat goede kinderopvang voor iedereen beschikbaar moet zijn, ongeacht het type arbeidscontract dat iemand heeft.” aldus Marjolein ten Hoonte, directrice arbeidsmarkt bij Randstad Nederland.


Wat is het probleem?
Vooral werknemers met een tijdelijk dienstverband, zoals tijdelijke uitzendkrachten en payrollers, ervaren problemen met het vinden van een geschikte kinderopvang voor hun kinderen. Zij ervaren problemen met een ingewikkelde administratie van de opvang. Denk bijvoorbeeld aan het opvragen van toeslagen, de mogelijke wachttijden en de opzegtermijnen.

“Als je voor een maand werk heb, wil je ook maar voor een maand kinderopvang afnemen. Dan wil je daar niet minimaal twee maanden aan vast zitten. Met Maatwerkopvang maakt SKSG, die 74 vestigingen heeft in de regio Groningen dit allemaal mogelijk. Zo kunnen kandidaten snel op sollicitatiegesprek gaan en de opvang ook nadien flexibel regelen.” aldus Marjolein ten Hoonte.


Bron: Telegraaf