3.722 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


De trap nemen voor een goed doel

Woensdag 26 september 2012 - Merely van der Drift

Er komen steeds meer mensen bij met diabetes. Op dit moment zijn er bijna een miljoen die aan deze ziekte lijden. Een kwart weet dit niet.

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de Nederlanders niet komt aan dertig minuten bewegen per dag. Volgens het Diabetes Fonds lijdt dit tot meer DiabetespatiŽnten. Diabetes is een veel voorkomende ziekte en wordt ook wel suikerziekte genoemd. Naast diabetes komt er ook steeds meer overgewicht. Werken op kantoor, bevordert dit ook niet echt. Mensen zijn liever lui dan moe en wanneer ze voor de keus staan om de trap of de lift te nemen, kiezen ze vaak voor de lift. Lekker makkelijk en je wordt er ook niet zo moe van.

Het Diabetes Fonds heeft zes jaar geleden een nieuw initiatief in het leven geroepen: De nationale Traploopweek. Tijdens deze week proberen ze zo veel mogelijk bedrijven en dus werknemers over te halen, om lekker de trap te nemen in plaats van met hun dikke konten zich massaal in de lift te proppen. De Rabobank heeft als voorbeeld al zijn werknemers opgeroepen dat ze de trap moeten gaan nemen. Voor sommige bedrijven maakt het niet uit, die hebben een verdieping. Toch doen er ook bedrijven mee met gebouwen van 25 verdiepingen. Arm personeel, daar loop je dan de benen onder je lichaam vandaan.

Zowel voor het personeel als voor het bedrijf is dit goed. Het personeel beweegt meer en het bedrijf kan wel tot 930 miljoen per jaar besparen. Daarvoor laten ze je wel met de trap gaan. De Nationale Traploopweek begint 2 oktober en duurt tot 5 oktober.

Bron: www.traploopweek.nl