4.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


De voordelen van een bijbaan als loodgieter

Dinsdag 28 november 2017 - Gast

Om je studie of de huur van je kamer te kunnen betalen, kan het verstandig zijn om naast je studie een bijbaan te zoeken. Er zijn tal van verschillende soorten bijbanen waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een baantje in de supermarkt, een baantje in een elektronicawinkel, enzovoorts. Ook de horeca is een zeer populaire branche voor studenten, omdat men in de horeca vaak naar personeel voor in de avonden en nachten zoekt. Doordat studenten juist op deze momenten tijd hebben, worden vraag en aanbod ideaal gecombineerd. Je kunt ook voor een wat alternatiever bijbaantje kiezen! Denk bijvoorbeeld aan een bijbaan als loodgieter.

Werkervaring opdoen als loodgieter 
 
Met een bijbaan als loodgieter heb je de mogelijkheid om alvast ervaring op te doen voor als je na je studie ook als loodgieter wilt werken. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die een opleiding op het gebied van het vak van een loodgieter volgen. Door relevante werkervaring op te doen wordt het makkelijker om straks een baan te vinden. Daarbij heb je de kans dat het bedrijf dat je nu een bijbaan aanbiedt, je straks ook als vaste werknemer aan wil nemen na je studie. Tijdens je bijbaan zal je de wat simpelere klussen uit mogen voeren voor het loodgietersbedrijf. Na je studie kun je ook de lastigere klusjes oppakken. 
 
Je kennis vergroten met een bijbaan als loodgieter 
 
Niet alleen voor mensen die een opleiding tot een loodgieter volgen is dit een interessante bijbaan. Ook voor andere studenten kan het leuk zijn om als loodgieter te werken tijdens je studententijd en op die manier je kennis te vergroten. Zeker wanneer je later klusjes in je eigen huis uit moet voeren, kan het fijn zijn als je al enige ervaring hebt opgedaan tijdens je bijbaan als loodgieter. 
 
Veel loodgietersbedrijven bieden een spoedservice aan die 24 uur per dag bereikbaar is. Dit is ideaal voor studenten die een bijbaan zoeken. Zij kunnen de functie van de spoedloodgieter in de late uren op zich nemen.