4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


De voordelen van een creditcard voor studenten

Donderdag 27 oktober 2016 - Gast

Wanneer je studeert zal je merken dat het leven soms behoorlijk duur is en dat bepaalde uitgaven op ongunstige momenten gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je middenin de maand met een kapotte telefoon komt te zitten. Je kunt in dit geval wachten tot het moment dat je de studiefinanciering of het loon van je bijbaan binnen hebt, maar veel gunstiger is het gebruik van een creditcard. Met creditcards is het namelijk mogelijk om nu al uitgaven te doen, die je vervolgens aan het einde van de maand aflost met je loon of studiefinanciering. Het verschilt per maatschappij, hoeveel je per maand uit kunt geven met je creditcard.

Uitgaven uitstellen tot het einde van de maand

Zeker wanneer je als student afhankelijk bent van je loon of studiefinanciering is een kredietkaart erg handig. Voor het gebruik van een kredietkaart dien je in veel gevallen een klein bedrag per maand of per jaar te betalen. Daarbij betaal je over het ‘geleende’ bedrag rente, wat je aan het eind van de maand dient te betalen. In veel gevallen kun je een kredietkaart bij je eigen bank aanvragen, zodat deze direct aan je bankrekening gekoppeld kan worden. Er zijn ook instanties die zich specifiek richten op het aanbieden van creditcards en niet op andere bankzaken.

Risico’s van creditcards voor studenten

Wees je ervan bewust dat er ook een aantal belangrijke risico’s aan het gebruik van een creditcard zitten. Je dient het verschuldigde bedrag namelijk aan het eind van iedere maand af te lossen, inclusief de bijbehorende rente. Doordat je de uitgaven niet direct hoeft te betalen kan het heel aantrekkelijk zijn om meer met je creditcard te kopen, dan hetgeen je aan het eind van de maand kunt betalen.