4.743 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Discriminatie op de werkvloer is een groot probleem

Dinsdag 8 april 2014 - Sanne Hofman

Wie dacht dat discriminatie in Nederland geen grote rol meer speelt heeft het mis. Discriminatie schijnt nog steeds dagelijks voor te komen. Vooral op de werkvloer komen verschillende mensen er mee in aanraking. Het aantal meldingen van discriminatie in Nederland bij het College voor de Rechten van de Mens is het afgelopen jaar enorm gestegen.

Dit melde het college vandaag. Er kwam een jaarverslag van 2013 van het College Rechten van de Mens uit. Uit dat verslag blijkt dat het aantal meldingen van discriminatie het afgelopen jaar enorm is gestegen. De meldingen gingen vooral over discriminatie op de arbeidsmarkt.

“Dat het aantal meldingen toeneemt, betekent niet dat er meer gediscrimineerd wordt. Discriminatie is een wijd verbreid fenomeen en naarmate er meer meldingen komen, dan lijkt het een toename, dat hoeft niet zo te zijn. Maar het is wel een serieuze zaak.” vertelt voorzitster van het College, Laurien Koster, aan de pers.


Explosief gestegen
In vergelijking met 2012 zijn er in 2013 75 procent meer vragen over, en meldingen van discriminatie binnen gekomen bij het College voor de Rechten van de Mens. In totaal waren dit 2.581 meldingen van discriminatie in Nederland. Meer dan de helft ging over discriminatie op de werkvloer. Ook gingen er veel meldingen over zwangerschapsdiscriminatie.


Aanpakken
Het College voor de Rechten van de Mens deed al eerder een beroep op minister Lodewijk Asscher om onder andere zwangerschapsdiscriminatie harder aan te pakken. Nu doen zij nog een beroep op hem om discriminatie op de werkvloer ook terug te dringen.

“Uitsluiting vindt al plaats vanaf de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Ook in 2013 kreeg het College signalen dat bedrijven stagiairs weigeren vanwege bijvoorbeeld hun huidskleur of omdat zij een hoofddoek dragen.” vertelt Laurien Koster. Zij vindt het duidelijk dat discriminatie aangepakt moet worden. Er zal een bewustwordingscampagne worden gestart over discriminatie op de werkvloer.


Bron: nu.nl