4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Duizenden jongeren aan het werk

Donderdag 29 augustus 2013 - Sharon Kardjo

De jeugdwerkloosheid is opgelopen naar 17% procent in Nederland. Ongeveer 148.000 jongeren zijn op zoek naar een baan. Ambassadeur, Mirjam Sterk van jeugdwerkloosheid en uitzendorganisatie Randstad hebben een overeenkomst gesloten. Hierin staat dat 10.000 jongeren binnen vijf weken aan een baan worden geholpen.

Dat de jeugdwerkloosheid is opgelopen naar 17% is een record. Nu, net na de vakantie is het tijd dat er wordt ingegrepen. Jongeren die voor de zomer hun diploma hebben gehaald, moeten in deze periode aan een baan zien te komen en daar gaan Randstad en Mirjam Sterk voor zorgen.

Directeur Arbeidsmarkt bij Randstad, Marjolein ten Hoonte vindt het een goed plan om de werkloze jongeren te helpen. Het is ook haalbaar, want iedereen binnen Randstad gaat meehelpen. Algemeen directeur Chris Heutink van Randstad zegt dat als iedere werkgever in Nederland één werkloze jongere aan een baan helpt het probleem al is opgelost. Er is altijd wel werk voor schoolverlaters en pas afgestudeerden, maar veel bedrijven maken daar nog geen vacatures van. Randstad en Mirjam Sterk gaan zich specifiek op deze bedrijven richten.

Tot en met eind september van dit jaar zet Randstad de ‘’Jeugd op zoek’’ bus in. Deze bus zit vol met werkzoekende jongeren die langs verschillende werkgevers in heel Nederland gaan. In de bus krijgen jongeren sollicitatietrainingen en handige tips om een goede indruk bij werkgevers achter te kunnen laten.
 

Bron: De Telegraaf