3.682 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Een baan met net zoveel vakantie als je wilt

Donderdag 30 juni 2016 - Gianna

Hoe heerlijk zou het zijn om een baan te hebben waar je net zoveel vakantie mag nemen als je wilt. Dit klinkt bijna onvoorstelbaar, maar bij Netflix is dit mogelijk!

Waarom zou je dit als bedrijf eigenlijk doen? Nou bij Netflix ontstond het idee doordat veel werknemers ook thuis bezig waren met hun werk en dit niet werd bijgehouden. Netflix vind de hoeveelheid werk dat een werknemer uitvoert belangrijk en niet het aantal uren dat je op kantoor doorbrengt.

Bij Netflix hebben werknemers geen vast tijden die ze besteden aan hun werk en daarom moesten ook de arbeidsvoorwaarden veranderen. Er wordt nu alleen nog maar gecontroleerd op de hoeveelheid werk de werknemers leveren. Naast onbeperkte vakantie kunnen werknemers ook onbeperkt ouderschapsverlof opnemen in het eerste levensjaar van hun kind.

Netflix is niet het enige bedrijf die onbeperkt vakantie geeft aan hun werknemers. Dit begon al bij Semco, een Braziliaans bedrijf, waarvan de nieuwe werkgever moeite had met vaste werktijden. Deze nieuwe invoering werkt goed. Werknemers zijn gelukkig waardoor ze met plezier naar werk gaan en de productiviteit stijgt. Dit is weer terug te zien in het totaalplaatje van een onderneming.

Je zou denken dat men dan heel veel vakantie gaat opnemen, maar dit is juist niet het geval. Door deze vrijheid voel je je meer verantwoordelijk en denk je meer aan je collega’s.

Er zijn zelfs bedrijven die hun werknemers dwingen om op vakantie te gaan door ze een geldbedrag mee te geven. Door middel van bonnetjes moeten werknemers dan aantonen dat ze daadwerkelijk op vakantie zijn geweest. Het bedrijf Evernote geeft haar werknemers een bedrag van 1000 dollar mee en FullContact geeft haar werknemers zelfs een bedrag van 7500 dollar!

Bron: rtlz.nl