4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Een laptop of iPad tijdens colleges gebruiken?

Woensdag 28 september 2016 - Gast

Tijdens een college zal je af en toe aantekeningen moeten maken om collegeslides op een later moment nog te kunnen begrijpen. Veel studenten zijn van papieren collegeblokken afgestapt en maken tegenwoordig gebruik van een iPad of laptop. Wat is echter het handigste tijdens een college? Een iPad is wellicht lastig als je veel moet typen, maar een laptop kan zwaar zijn en is vrij lomp in je tas. Beide apparaten hebben hun voordelen, waarbij het vooral van het type college afhankelijk is welk apparaat het meest geschikt is. In dit artikel geven we een aantal voor- en nadelen van het gebruik van deze apparaten bij een college.

Test: iPad vs laptop

Niet iedereen beschikt bij de start van zijn of haar studie over een iPad of ander type tablet. Dit brengt ons meteen bij het eerste nadeel van een iPad. Een iPad is vrij duur, waarvoor niet iedere beginnende student het budget heeft. Je kunt er om die reden voor kiezen om eerst een laptop te gebruiken en na verloop van tijd alsnog een iPad aanschaffen. Ga bijvoorbeeld eerst een aantal maanden werken.

Andersom is een laptop vaak ietwat lomp om mee te nemen, zeker bij de grotere laptops. Mocht je laptop uit je tas vallen of om een andere reden kapotgaan, duurt het vaak enige tijd voor je deze weer terug hebt. In het ergste geval is de harde schijf blijvend beschadigd. Een iPad laten repareren is veel eenvoudiger en vaak ook goedkoper, als je laptopreparatie niet meer onder de garantietermijn valt. Er zijn verschillende bedrijven die de iPad goedkoop voor je kunnen repareren.

Conclusie

We kunnen concluderen dat een iPad bij een college vooral interessant is als je deze momenteel al hebt. In andere gevallen kun je beter eerst voor een bijbaan kiezen.