3.987 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Eén op de vijf werknemers verkoopt wachtwoord

Donderdag 31 maart 2016 - Gianna

Werknemers krijgen soms door een derde partij een bedrag van 100 euro, of zelfs minder, aangeboden om hun wachtwoord af te staan. Wel ιιn op de vijf werknemers accepteert het bod en verkoopt een wachtwoord.

Het minimale bedrag dat wordt geaccepteerd is vaak 50 euro. Het gaat hier dan meestal om wachtwoorden van e-mailaccounts. Bedragen kunnen zelfs oplopen tot 72.000 euro als een wachtwoord leidt tot zeer belangrijke bedrijfsinformatie.

Met de verkoop van wachtwoorden kunnen werknemers hun bedrijf schade aanrichten. Uit onderzoek van SailPoint is gebleken dat  het aantal werknemers die hier op in gaat is gestegen. De resultaten lieten ook zien dat Fransen het laagste bod al accepteren en dat Nederlanders over het algemeen het hoogste bedrag vragen.  

Vaak worden voor veel verschillende accounts hetzelfde wachtwoord gebruikt. In Nederland gaat het wel om 68% van de werknemers die dit doet. Het gebruik van dezelfde wachtwoorden wordt al sterk afgeraden, ook wordt het afgeraden om regelmatig je wachtwoord te veranderen.

Het onderzoek werd gehouden onder 1000 werkenden van bedrijven met minimaal 1000 werknemers. Van de ondervraagden kwam 12 procent uit Nederland. Wat opvalt is dat de helft van de werknemers in bedrijven werkzaam zijn met minimaal 10.000 werknemers.


 

Bron : rtlz.nl