4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Een presidentiele bijbaan

Dinsdag 4 oktober 2016 - Angelo

De jongste dochter van de Amerikaanse president Obama heeft een bijbaantje bij Nancy’s op Martha’s Vineyard. In de zomervakantie heeft Sasha Obama de ochtenddienst bij het visrestaurant waar ze achter de afhaalbalie werkt.

Je zou het misschien niet verwachten, maar zelfs een dochter van de machtigste man op aarde heeft een bijbaantje. Hoewel het geld hierbij waarschijnlijk een bijrol speelt, laat ze hiermee wel zien maatschappelijk betrokken te zijn en zich nergens te groot voor te voelen.

Ervoor zorgen dat hun dochters een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden,  is iets waar de Obama’s  bijzonder veel waarde aan hechten. Het hebben van een bijbaan en zelf je geld verdienen maakt hier deel van uit. Uiteraard zou het voor Sasha veel te gevaarlijk zijn om op werkdagen in haar eentje naar het restaurant te gaan. Speciaal daarom heeft ze dagelijks in ieder geval vijf vaste klanten in de vorm van haar beveiligingsteam die voor de deur wachten tot haar shift erop zit.

Dat Sasha specifiek bij dit restaurant werkt, is niet zo vreemd aangezien Martha’s Vineyard al jaren een favoriete vakantiebestemming is van de Obama’s. Tijdens hun verblijf op het eiland is het eten bij het visrestaurant een vaste prik.

Lijkt een bijbaan bij een restaurant jou ook leuk? Klik dan op de onderstaande link om naar een handig overzicht van beschikbare bijbanen in de horeca te gaan.

Een handig overzicht van bijbanen in de horeca.

 

Bron: volkskrant.nl