3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Stilte alsjeblieft!

Woensdag 14 september 2016 - Angelo

Een rumoerige werkomgeving is voor veel medewerkers op kantoor een veelvoorkomende irritatie die kan leiden tot improductiviteit

Je kent het wel. Dat moment waarop je een zin leest en halverwege je focus verliest doordat je verdwaald raakt in gedachten vanwege dat luide telefoongesprek van die ene collega. Hoe vaak je de zin ook opnieuw probeert te lezen, het wil je niet lukken. Je ogen nemen het woord waar, maar er gebeurt vervolgens gewoon niets mee. Als een aantal minuten later de rust weer terugkeert, ga je verder met dat gene waar je echt mee bezig was.

Veel geluid op kantoor zorgt bij veel mensen voor improductieve momenten en leidt in sommige gevallen zelfs tot irritaties. Diverse onderzoeken toonden al aan dat het stressniveau van medewerkers in rumoerige ruimtes stukken hoger ligt dan in rustige ruimtes. Maar een recent onderzoek van onderzoekers van de Oxford University gooide het over een andere boeg.

De onderzoekers vroegen een groep van 1200 medewerkers en hun leidinggevenden naar wat zij anders zouden willen zien op hun werkplek. Van hen gaf maar liefst 75% aan dat stilte op het kantoor de grote wens is. Een saillant detail hierbij is dat vooral de jongere werknemers zich storen aan het geluid. De werknemers storen zich zo erg aan het geluid dat ze stilte zelfs verwensten boven gratis lunchen.

Aangezien het in veel gevallen natuurlijk onmogelijk is om stilte te eisen, kan je om geluidsoverlast op de werkvloer tegen te gaan vloerbedekking leggen of de ruimte bekleden met ander materiaal dat geluid zoveel mogelijk absorbeert. Mocht dat geen optie zijn, dan is jezelf afsluiten door middel van een koptelefoon met natuurgeluiden natuurlijk ook een optie.

 

bron: metronieuws.nl