4.775 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Fijn in de trein aan het werk zijn

Maandag 5 december 2016 - Angelo

In november heeft Virgin Trains meer dan 15.000 sollicitaties ontvangen op 78 openstaande vacatures. Het bedrijf was op zoek naar treinmachinisten die vanaf 2018 op luxe treinen moeten gaan rijden.

Ineens hadden meer dan 15.000 sollicitanten het! “Wij worden machinist!” moeten ze gedacht hebben toen ze de vacature zagen staan. Welgeteld houdt dit in dat er maar liefst 200 mensen per vacature hebben gesolliciteerd. De aantallen, waar de NS jaloers op zou zijn, zijn te verklaren doordat er in de vacature niet werd gevraagd om enige ervaring op het spoor en er een salaris werd aangeboden van £57.000 per jaar.

Virgin Trains, het bedrijf van Richard Branson dat op zoek is naar machinisten, geeft aan dat ze de reiziger met de nieuwe treinen een unieke ervaring wil geven waarmee het traditionele beeld van treinreizen wordt veranderd. Omdat mensen die nooit eerder op het spoor hebben gewerkt gemakkelijker te vormen en te trainen zijn tot het type medewerker dat het bedrijf wenst, is voor deze aanpak gekozen.

Na diverse voorrondes waarin flink gesneden zal gaan worden in het aantal sollicitanten, wordt er een selectie dag georganiseerd waarbij de sollicitanten zullen worden onderworpen aan diverse assessments en oefeningen. Hierbij zal worden bepaald welke mensen de baan zullen bemachtigen. Voordat ze de trein echter op mogen, zullen ze een jaar lang praktische en theoretische kennis moeten opdoen om zichzelf klaar te stomen voor het echte werk. Middels een hypermoderne treinsimulator kunnen de aankomende machinisten de kneepjes van het vak in een levensechte omgeving onder de knie krijgen.

 Ben jij net als de meer dan 15.000 op zoek naar een baan of bijbaan? Klik dan hieronder op bijbanen of startersbanen om naar een handig overzicht te gaan van beschikbare functies.

Bijbanen

Startersbanen

bron:rtlz.nl