4.732 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Flink geld besparen met een goedkoop abonnement

Donderdag 29 september 2016 - Gast

Er zijn verschillende manieren om als student geld over te houden aan het eind van de maand. Zo kun je een bijbaantje nemen, kun je geld verdienen door te beleggen en kun je op verschillende kostenposten bezuinigen. Kies er bijvoorbeeld voor om minder duur boodschappen te doen, een goedkopere kamer te vinden, enzovoorts. Een van de kostenposten waar je over het algemeen ook veel geld op kunt besparen, is je telefoonabonnement. Veel studenten kiezen voor een duur telefoonabonnement met het nieuwste toestel. Denk aan de nieuwste iPhone, Samsung of HTC. Dit is zonde! Veel gunstiger is het om te kiezen voor een goedkoop telefoonabonnement met bijvoorbeeld een tweedehands toestel.

Een sim only abonnement afsluiten

Een mobiel abonnement wat relatief lage maandlasten met zich meebrengt is een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement kun je de bundel die je iedere maand hebt helemaal zelf samenstellen bij het afsluiten van het contract. Kies dus zelf hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je maandelijks verwacht te verbruiken. Daarbij bieden de meeste aanbieders van sim only abonnementen de mogelijkheid om je abonnement maandelijks naar boven bij te stellen. Als blijkt dat je te weinig belminuten of mobiele data hebt, kun je dit dus voor een volgende maand aanpassen.

Tip: begin met een klein sim only abonnement! Zo betaal je nooit voor belminuten, MB’s aan mobiele data of sms’jes die je niet gebruikt. Als je bundel toch te klein blijkt te zijn kun je deze eenvoudig verhogen.

Tweedehands mobiele telefoon kopen

Zoals de naam al zegt is een sim only abonnement een abonnement zonder toestel. Koop een tweedehands of refurbished toestel die je met het abonnement kunt combineren. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om je huidige toestel nog enige tijd te houden.